PADRECELESTE.COM

Hogyan érjÜk el az Úristen segítségét

 

Mindannyiunknak nap mint nap gondokkal kell megküzdenünk. Hogy ezeket megoldjuk, sokszor fordulunk olyanokhoz, akik hatalmmal bírnak, vagy akik megjósolják az elkövetkező eseményeket. Anélkül, hogy észrevennénk, nem fordulunk segítségért ahhoz, aki teremtett minket. Az Úr nincs messze tőlünk, ha igaz szívvel keressük, függetlenül a vallástól, amelyben hiszünk. De hogyan érhetjük Őt el?

Le kell győzni a büszkeséget, bátorságot meríteni és hittel, a legnagyobb összpontosítással imádkozni, magunkban vagy egy csoporttal. Mondjuk el a Miatyánkot, Szűz Máriát, Dicsőség az Úrnak imákat. Mindhármat odaadással többször kell elismetelnünk, mintha valaki hallgatna minket.

Amint kapcsolatba lepünk az Úrral áhítozni kezdünk könnyes szemmel, és teljes nyugalom áraszt el, akkor kell hozzá fordulnunk, mintha beszélgetnénk vele, és kérjük, hogy segítsen megoldani a gondjainkat, melyek éppen aggasztanak minket. Például: mulassza el a fejfájást,  és mindenféle rosszullétet, segítsen megszabadulni a depressziótól, segítsen levezetni a mindennapok feszültségét, oldja meg vagy segítsen átvészelni a szerelmi gondokat, vezessen ki a drog útvesztőjéből, a munkanélkülieknek segítsen munkát találni, a családban és a társadalomban szüntesse meg az ellenségeskedést és hozzon békét, esetenként gyógyítsa meg a betegséget (és egyéb bajokat). Mindez nem furcsa, sőt természetes, elég betartani a fent leírt tanácsokat, melyek mindenkihez egyenlően szólnak, és könyörögni: „Uram, kérlek segíts, hogy munkát találjak, segíts kigyógyulni a betegségből” stb.  A nap folyamán, és az elkövetkező napokon is, többször kell imádkoznunk, ez támogatást ad a kutatóknak, orvosoknak és tudósoknak is, akik az imán keresztül és a mi Urunk segítségével olyan felfedezéseket tehetnek, melyek az emberiség jóllétét és egészségét szolgálják.

De hogyan viszonozhatjuk a Mindenható Urunk szeretetét? Felül kell múlnunk az önzést, a bennünk élő kapzsiságot. Segítenünk kell a rászorulókat és keresetünk legalább egy részét adományozzuk a szegényeknek. Természetesen mindezt megtenni nem könnyű, de ne aggódjatok, mert az áldozathozatal az imáknak köszönhetően belülről fakadó lesz. Azt kérdezhetnétek: hogyan ismerhetjük fel, hogy ki az igazán szegény? A vallási vezetés sokszor nem győz meg minket, tehát mitévőek legyünk? Úgy kell imádkoznunk mint eddig, és mikor kapcsolatba lepünk az Úristennel, azt kell mondanunk: (Uram, könyörgöm, segíts megtalálnom azokat, akik valóban segítségre szorulnak, azért hogy hasznukra lehessek);  biztosak lehettek benne, hogy meg fogjátok őket találni. Az Úr újabb bizonyságot fog adni arról, hogy meghallgatott benneteket. Ezután döntsetek saját lelkiismeretek szerint, mert a cselekvés az ami valóban fontos. Ő több nekünk mint barát, és nem érdemli meg, hogy elhagyjuk. Sőt, mondjátok el neki gondjaitokat, a nehézségeket, bánatotokat, a titeket ért igazságtalanságokat, akár a nap legnehezebb és legfurcsabb problémáit is. A Teremtő át fogja nektek adni az erejét, behatolva a lelketekbe, megvilágítva azt.

Miután a segítséget megkaptátok, ne legyetek hálátlanok és ne feledkezzetek meg az imáról, ne becsüljétek soha alá: ha társaitokkal együtt könnyörögtök, az ima olyan erős lesz, hogy megváltoztathatja az emberiség fölé tornyosuló félelmetes eseményeket is. Bármi történjék is a Mindenható Urunk vezetni fog titeket és békét fog hozni szívetekbe.

 

P.s. Az író utolsó akarata az volt, hogy terjessze a fent leírtakat az egész világon.

 

N.B. A következő oldalakon imákat találtok, abban bízunk, hogy így ki tudjátok tárni a szíveteket a Mindenhatónak

 

back