PADRECELESTE.COM

KAKO DOBITI POMOC OD NASEG NEBESKOG OCA

 

 

Svi mi dobro znamo da se svakog dana suocavamo sa mnogim problemima. Cesto da bismo ih rijesili, trazimo pomoc od mocnih ljudi ili cak od osoba koje pretskazuju dogadaje. Pa ipak, a da to i ne shvatamo, ne obracamo se Onom ko nas je stvorio.On nije daleko od nas ako ga trazimo iskrenim srcem, ne uzimajuci u obzir religiju koju ispovijedamo.Ali u sustini kako to uraditi?

Mora se pobijediti ponos, skupiti hrabrost i moliti se vjerno, sami ili u grupi, po mogucnosti sa maksimalnom koncentracijom, kazivajuci Oce Nas, molitvu Bogorodici, Slava Gospodu, ponavljajuci sve tri sa zarom, vise puta, i na nacin kao da je tu neka druga osoba koja nas slusa.

U trenutku kada dodemo u kontakt pocecemo zijevati, moguce i sa suzama u ocima,ulazeci u stanje potpunog opustanja: upravo tada  u obliku razgovora moramo traziti pomoc od naseg Vjecnog Oca da rijesi nas problem. Ono sto nam je potrebno, npr.  da prestanu glavobolje, svi oblici iscrpljenosti, osloboditi se depresije, osloboditi se dnevnog stresa, rijesiti ili prevazici probleme u ljubavi, osloboditi se droge, za nezaposlene pronaci posao, da u porodici i u drustvu prestanu svi oblici neprijateljstva ,i za zalaganje  za  mir, u nekim slucajevima izlijeciti od kakve bolesti i drugo. Sve to nije cudno, naprotiv potpuno je normalno, dovoljno je drzati se gore navedenih savjeta, koji su isti za sve ljude, govoreci:” Vjecni Oce, pomozi mi da nadem posao, pomozi mi da pobijedim moju bolest” itd. Treba se ponavljati vise puta u toku dana, kao i narednih dana,a to vazi i za osobe kao sto su istrazivaci, ljekari i naucnici, koje uz pomoc molitve nas Tvorac moze prosvijetliti,omogucujuci razlicita otkrica za dobro i za zdravlje naseg covjecanstva. Ali molitve nam nece biti uslisene ako smo trazili da pobijedimo u igrama gdje se dobija novac. Ali kako mozemo uzvratiti ljubav nasem Nebeskom Ocu? Pobjedujuci egoizam i pohlepu ukorjenjene u nama, biti spremni da pomognemo onima kojima je potrebno i darujuci siromasnima barem jedan dio od onog sto zaradujemo. Naravno, u stvarnosti je pomalo tesko raditi na taj nacin, ali nemojte se brinuti zbog toga, zrtvovanje ce postati prirodno upravo zahvaljujuci molitvama. U sebi cete osjetiti potrebu da dajete. Mogli biste se pitati: kako cemo pronaci prave siromahe? Religije nas cesto ne ubjeduju u svom upravljanju. Dakle kako treba ciniti? Dovoljno je moliti se na isti nacin i reci sljedece kada smo u kontaktu: Vjecni Oce, molim te, pomozi mi da nadem osobe kojima je zaista potrebno da im ja dam svoj prilog; budite sigurni da cete ih naci, Nebeski Otac ce vam jos jednom dokazati da vas je slusao. Poslije ce odlucivati vasa dusa, jer ono sto je bitno je djelovanje. On je za nas vise od prijatelja, i ne zasluzuje zapostavljanje, naprotiv, ispricajte mu vase dozivljaje, nezgode, zalosti, tugu, nepravednosti, najteze i najcudnije probleme u toku dana; nas Kreator ce vam dati svoju energiju, prodiruci u najdublju unutrasnjost vaseg duha, osvjetljavajuci ga. Nakon dobijene pomoci necete biti nezahvalni da zaboravite molitvu; nemojte je nikad potcjenjivati: Kada je upucena u grupi njena snaga je takva da moze izmijeniti cak i najopasnije svjetske dogadaje koji prijete ljudskom rodu. Bilo sto da se desi nas Nebeski Otac ce vas voditi i dace vam mir koji cete gajiti u vasim srcima.

 

P.S. Posljednja zelja pisca je da se sadrzaj rasiri po citavom svijetu.

 

N.B. Na sledecoj stranici se nalaze gore pomenute molitve, s nadom da cete otvoriti vase srce nasem Nebeskom Ocu.

back