PADRECELESTE.COM

si të ndihmohet nga Ati ynë Qiellor, Perëndia ynë

 

              Të gjithë e dimë mirë që çdo ditë hasim shumë probleme. Shpesh ne kërkojmë ndihmën e burrave të fuqishëm apo edhe njerëzve që parashikojnë ngjarje për t'i zgjidhur ato. Megjithatë, pa e kuptuar atë, nuk i drejtohemi Atij që na krijoi. Ai nuk është larg nesh nëse e kërkojmë atë me një zemër të sinqertë, pavarësisht fesë që ne pretendojmë. Por si ta bëjmë atë në thelb? Isshtë vetëm çështja e kapërcimit të krenarisë, futjes së guximit dhe lutjes me besim, vetëm ose në grup, ndoshta në përqendrim maksimal. Lutja zhvillohet duke u gjunjëzuar dhe me duar të bashkuara, duke recituar Atin tonë me një zë të moderuar. Ave Maria. dhe Lavdi Atit; të tre përsëritën me zjarr të paktën disa herë, duke folur sikur të kishte një person tjetër që na dëgjonte. (E rëndësishme ... le të mos ndajmë duart tona, pasi që i Përjetshmi komunikon me shpirtin dhe ne humbasim kontaktin). Ndërsa fillojmë të lutemi, mund të shqetësohemi nga forca të jashtme, të tilla si mendime, gjëra të padobishme, digresione dhe më shumë. Përmes përsëritjeve të lutjeve, tërësia hiqet, pasi edhe nëse do të donim të mendonim diçka, do të jetë e pamundur ta bëjmë këtë. Për më tepër, para se të krijojmë kontakt, ne do të fillojmë të relaksohemi, ndoshta me lot në sy, duke hyrë në një gjendje relaksimi të përgjithshëm: aty duhet të kërkojmë ndihmë nga Ati i Përjetshëm për zgjidhjen e problemit tonë në formën e dialogut. Gjithçka nuk është e çuditshme, krejt normale, thjesht ndiqni këshillat e përshkruara më lart, të cilat janë të njëjta për të gjitha qeniet njerëzore. Ne do të fillojmë me një përshëndetje drejtuar Zotit. Dhe me shprehjen, Përshëndetje Atë i Përjetshëm; më poshtë, ka një llogari të problemeve ose problemeve që na shqetësojnë, me një kërkesë për ndihmë nga i Përjetshmi. Grupi ynë i lutjeve tërheq nga kisha tre lutjet kryesore, Ati ynë, përshëndetja Mari dhe Lavdia, (më e lehtë dhe më e njohura për njerëzit) dhe i fuqizon ato me një bisedë familjare me Perëndinë, në të cilën mund të flasësh për gjithçka me Atin Celeste, duke filluar nga vogëlsitë e përditshme e deri te problemet serioze, me një fjalë një dialog i vërtetë në 360 gradë . Shembull i asaj që ju nevojitet.:, Përshëndetje Ati i Përjetshëm ju lutem më ndihmoni të gjej një vend pune, më ndihmo për të kapërcyer sëmundjen time ",. stresi i ditës, zgjidhja ose tejkalimi i problemeve në dashuri, dalja nga tuneli i drogës, që të papunët të gjejnë punë, në familje dhe në shoqëri, duke i dhënë fund armiqësive dhe duke promovuar paqen, në disa raste shërohen nga sëmundja dhe më shumë. Duke këmbëngulur disa herë gjatë ditës dhe në ditët që do të vijnë sipas kërkesës, kjo vlen edhe për burrat si studiues, mjekë dhe shkencëtarë, të cilët me ndihmën e lutjes mund të ndriçohen nga Krijuesi ynë, duke bërë zbulime për të mirën dhe shëndeti i njerëzimit. Midis një anekdote dhe tjetrës dhe në fund të bisedës, është e nevojshme që të përsërisni Atin tonë, përshëndetjen Mari dhe Lavdi Atit një herë. Për këtë arsye, duke u lutur së bashku, prania e Zotit është njëkohësisht në të gjitha zemrat dhe kjo lehtëson ndërhyrjen e Tij. Ne nuk do të dëgjohemi për kërkesa për lojëra që përputhen me fitime. Por si mund ta kthejmë dashurinë e Atit tonë Qiellor? Duke kapërcyer egoizmin dhe lakminë me rrënjë në ne, duke qenë të gatshëm të ndihmojmë nevojtarët dhe të japim të paktën një pjesë të asaj që u fitohet të varfërve. Sigurisht, duke e bërë këtë është pak e vështirë, por mos u shqetësoni, sakrifica do të vijë spontanisht falë lutjeve të bëra. Do të ndiejmë nevojën për të dhënë brenda. Ju mund të pyesni veten: Si t'i gjejmë të varfërit e vërtetë? Fetë shpesh nuk na bindin në menaxhimin e tyre; pra si mund të bëjmë? Thjesht lutuni në të njëjtën mënyrë si më parë dhe kur jeni në kontakt thoni: "Përshëndetje Ati i Përjetshëm ju lutem më ndihmoni të gjej njerëz që kanë vërtet nevojë për të, që të mund të jap kontributin tim"; sigurohuni që do t'i gjeni, Ati Qiellor do t'ju japë një provë më shumë, se ai ju ka dëgjuar. Shpirti juaj do të vendosë, sepse ajo që ka rëndësi është veprimi. Ai është më shumë se një mik për ne dhe nuk meriton braktisje, përkundrazi tregoji atij faktet, problemet, trishtimet, melankolitë, padrejtësitë, problemet më të vështira dhe të çuditshme të ditës; Krijuesi ynë do t'ju japë energjinë e tij duke depërtuar në thellësitë e shpirtit tuaj, duke e ndriçuar atë. Pasi të keni ndihmuar, nuk do të jeni aq mirënjohës sa ta harroni lutjen; mos e nënvlerësoni kurrë: kur drejtohet në një grup, forca e saj është e tillë që mund të modifikojë edhe ngjarjet më të frikshme botërore që shfaqen mbi racën njerëzore. Farëdo që të ndodhë, Ati ynë Qiellor do t'ju udhëzojë dhe do t'ju japë paqe duke e bërë atë të qëndrojë në zemrat tuaja. Unë ju garantoj përfitimin absolut të lutjes dhe ju siguroj se dialogu me Përjetësinë çliron shpirtin nga papastërtitë dhe sjell paqe dhe mirëqenie.

                                                      

P.S.: Dëshirat e fundit të shkrimtarit ishin përhapja e përmbajtjes së saj në të gjithë botën.

N.B. Lutjet e mësipërme janë renditur në faqen tjetër, me shpresën se ju mund t'i hapni zemrën tuaj Atit tonë Qiellor.

back